Дієтологи розповіли, який продукт допоможе запобігти інсульту

Французькі науковці дійшли висновку, що вживання оливкової олії на третину знижує ризик розвитку інсульту у літніх людей.

Це пов’язане із здатністю оливкової олії прочищати закупорені артерії, повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на Акценты.

Медики на основі вивчення даних про 7625 осіб встановили, що ті, хто вживає оливкову олію, на 41% рідше страждають від інсультів.

Цікаво, що навіть у тих, хто споживав оливкову олію хоча б декілька разів у житті, ризик пережити інсульт нижчий, ніж в тих, хто ніколи не вживав цю олію.

Втім, оливкова олія здатна не лише запобігти інсульту, але й позитивно впливає на організм в цілому. Вона знижує ризик розвитку цукрового діабету, підвищення холестерину і ожиріння.

Нагадаємо, нідерландські вчені провели дослідження і встановили, м’якоть яких овочів і фруктів здатна запобігти інсульту.

Нагадаємо також, медики назвали низку маловідомих чинників, які можуть стати причиною інсульту. Серед них – дієтична газована вода, шум та інше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Добавить комментарий